Pasteitje rond met zalm en groene asperges

4 personen

4 vierkante pasteibakjes - 1 dl olijfolie - 2 teentjes fijngehakte knoflook - 1/2 fijngesneden spaanse peper (neem een grote die zijn niet al te heet) - 1 el tomatenpuree - scheutje rode wijn - 50 gram fijngehakte peterselie - 1 tl paprikapoeder - vers gemalen zwarte peper

De volgende ingredienten allemaal in mooie gelijke blokjes van een halve vierkante cm. gesneden:
1 ui - 50 gram wortel - 50 gram bleekselderij - 1/2 rode paprika - 30 gram gerookt spek - 50 gram ham - 1 tomaat

Bak de knoflook, de ui, het spek, de ham en de spaanse peper in de olijfolie goudbruin. Roer de tomatenpuree er door en laat even meebakken. Blus vervolgens met een scheutje rode wijn en voeg paprikapoeder en vers gemalen peper toe. Als laatste de groenten en de tomaat erbij met 1 dl water. Laat het geheel 10 minuten sudderen met de deksel erop en dan nog 3 minuten zonder deksel. Af en toe voorzichtig omscheppen. Als het te droog is een beetje water toevoegen. Even proeven of er genoeg peper in zit en voeg de peterselie toe. Haal het dekseltje voorzichtig van het pasteibakje. Verwarm ze even in een warme oven, ongeveer 3 minuten op 180 graden. Zet ze op een mooi bordje en vul ze met de goulash, het mag een beetje overstromen. Zet het deksel er weer op en serveer onmiddellijk.

Terug naar recepten