Pasteitje met ragout van minichampignons

4 pasteibakjes, 50 gram boter - 1 gesnipperd sjalotje - 1 teentje fijngehakte knoflook,
1 bakje minichampignons, 30 gram bloem - dl. kookroom - verse peterselie (30 gram) fijngehakt - 1 verkruimeld bouillonblokje - peper - evt. zout naar smaak

Snijd de kapjes van de pasteibakjes, smelt de boter in een pan met dikke bodem, fruit het sjalotje en de knoflook glazig, voeg de champignons toe en laat stevig droog bakken. Strooi de bloem en het bouillonpoeder erover en vervolgens de room. Voeg als het te dik is wat melk toe. Een beetje vers gemalen peper en de gehakte peterselie er door. Even proeven of het zout genoeg is en eventueel naar smaak zout toevoegen.

Warm voor het serveren de pasteibakjes even in de oven, ongeveer 3 minuten op 180 graden. Zet ze op een mooi bordje en vul ze met de hete ragout. Zet de dekseltjes erop en serveer onmiddellijk.

Terug naar recepten