Uiensoep met gegratineerde kaassoesjes

Voor 4 personen:
6 kaassoesjes - 50 gram verse geitenkaas - 2 el. room - 2 plukjes peterselie - 4 el. olijfolie
4 uien - 1 kaneelstokje - 1 tl. kurkuma (koenjit) - 1 tl. gedroogde munt - 3 el. bloem
1 liter kippen- of groentenbouillon

Snijdt de uien in ringen en fruit ze in de olijfolie, fruit het kaneelstokje en de kurkuma en de munt nog even mee. Voeg de bloem toe en roer tot het is opgenomen. Giet de hete bouillon erover en laat het geheel drie kwartier zachtjes koken.
Meng intussen de geitenkaas met de slagroom en de fijngehakte bieslook. Snijd de kaassoesjes overlangs door, en vul ze met het mengsel. Zet ze even onder een hete grill (blijf er bij staan!) tot ze mooi goudbruin zijn. Garneer de soesjes met een plukje peterselie.
Schep de soep in borden of kommen en laat de halve soesjes er op drijven.

Terug naar recepten