kapseldeegtaart met chocolade en sinaasappel

2 sinaasappels - 1 x 125 gram suiker en 1 x 50 gram suiker - 1 el. sinaasappellikeur (Grand marnier of Cointreau) - 2 dl. mascarpone - 2 dl. slagroom stijfgeklopt met 20 gram suiker - 1 1/2 dl. slagroom - 1 el. likeur - 150 gram pure chocolade in stukjes.

Schil de sinaasappels dik (het wit moet er ook af) en snijd de partjes tussen de velletjes weg. Vang het sap op. Verwijder het meeste van het wit van de schil en snijd ze in reepjes en blancheer ze drie keer door ze drie minuten in kokend water te leggen, af te gieten en te laten schrikken. Herhaal dit nog twee keer. Los 125 gram suiker op in 0,75 dl. kokend water. voeg de sinaasschilletjes toe. Laat ze zachtjes 10 minuten koken tot het vocht bijna geheel is op genomen. Laat afkoelen en als het bijna koud is door de suiker rollen. Breng 50 gram suiker aan de kook met het sap van de sinaasappels. Als de suiker is opgelost, de sinaaspartjes erbij doen en de likeur. Haal van het vuur en laat afkoelen. Schep de mascarpone door de geklopte slagroom en de likeur.

Beleg de taartbodem met de sinaasappelpartjes, bedek met een dikke laag mascarponemengsel en leg er de cakelaag bovenop. Verwarm 2 dl. slagroom met 1el. likeur, laat 3 minuten zachtjes koken, haal de pan van het vuur en voeg de chocoladestukjes toe. Als de chocolade is gesmolten, doorroeren en iets laten afkoelen en over de taart gieten. 1/3 van de sinaasappelschilletjes erover verdelen en goed laten afkoelen.

Doop de overgebleven schilletjes in wat gesmolten pure chocolade en laat op plastic folie afkoelen; heerlijk voor bij de koffie.

Terug naar recepten