Tomatensoep met halve kaassoesjes met hammousse

Voor 4 personen:
4 el olijfolie - 1 ui, gesnipperd - 1 teentje knoflook - fijngehakt - 1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes - 1 tomaat ontveld en in kleine blokjes gesneden - 1 liter bouillon - 6 kaassoesjes - 50 gram ham - 3 el mascarpone - 4 sprietjes bieslook.

Snijd de kaassoesjes overlangs door. Pureer de ham met mascarpone, bieslook en wat gemalen zwarte peper, en vul de soeshelften hiermee.

Verwarm de olijfolie en fruit de ui en knoflook 3 minuten, voeg de tomatenpuree toe en laat het licht aanbakken, doe de bliktomaten erbij en laat nog even bakken, voeg de hete bouillon toe en laat het geheel een paar minuten doorkoken.
Schep vlak voor het serveren de verse tomaat er door. Schep de soep in kommen en laat de gevulde soeshelften erop drijven.

Terug naar recepten